Home arrow Even voorstellen
Even voorstellen
Mijn naam is Anja van den Broek.
Ik ben in 1982 mijn loopbaan begonnen als leerkracht in het basisonderwijs. Al snel wilde ik meer kunnen betekenen voor kinderen die extra zorg nodig hadden en heb ik mijn bevoegdheid voor het speciaal onderwijs behaald. Door de jaren heen kreeg ik steeds meer interesse in het individueel begeleiden van kinderen, zeker wanneer ze extra aandacht en begeleiding nodig hebben. Als gevolg daarvan heb ik mijn bevoegdheid remedial teacher gehaald. Inmiddels heb ik als remedial teacher vele jaren gewerkt in het basisonderwijs. Als aanvullende opleiding heb ik een certificaat behaald voor edukinesiologie. (= omgaan met leerproblemen d.m.v. bewegen.)
Naast mijn werk in het basisonderwijs, ben ik als vrijwilliger lange tijd verbonden geweest aan een peuterspeelzaal, als leidster en later als bestuurslid.
Om nog beter inzicht te krijgen en om mijn kennis uit te breiden, heb ik mijn bachelor psychologie behaald en afgerond met een specialisatie jeugd. Gedurende die jaren was ik als intern begeleider werkzaam op een grote binnenstadschool.
Om kinderen optimaal te kunnen ondersteunen ben ik vervolgens een opleiding tot kindercounselor en kinder-en jeugdtherapeut gaan volgen. Deze heb ik met succes afgerond. Inmiddels ben ik meerdere jaren leerlingbegeleider en kindertherapeut / counselor in het basisonderwijs. In 2009 heb ik mij tevens gevestigd als zelfstandig kinder- en jeugdtherapeut.
 
De vele jaren in het onderwijs en in mijn praktijk hebben mij veel inzicht gegeven in kinderen en hun belevingswereld. Nog iedere dag vind ik het een feest om met kinderen te mogen werken!